Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mühdan Sağlam: “TANAP konusunda veriye dayandırılmadan Türkiye’nin enerji merkezi olacağı yönünde post-truth benzeri manipülasyon yapılıyor”

12 Haziran Salı günü Eskişehir’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandar Vuçiç, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı katıldı.

TANAP ile Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınması amaçlanıyor. Bu projeyle Türkiye’nin “enerji merkezi” olacağı yönündeki yorumlara ise Türkiye-Rusya Araştırmaları Merkezi Kurucusu Aydın Sezer ve Gazete Duvar yazarı Mühdan Sağlam katılmıyor. Aydın Sezer’in yorumuna buradan ulaşabilirsiniz.

Mühdan Sağlam “Büyük bir kapasitesi olmayan bu projeye sanki Avrupa’ya yeni bir soluk geliyormuş anlamı yüklerseniz hem Rusya’yı karşısına alırsınız hem de Türkiye için önemini yadsımış olursunuz” diyerek, Türkiye medyasında veriye dayanmayan post-truth benzeri bir manipülasyon yapıldığını söyledi.

Röportajın tamamı:

https://soundcloud.com/medyascopetv/muhdan-saglam-ile-tanap-uzerine-soylesi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.