Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vergi kaçakçılığıyla suçlanan İspanya kültür bakanı istifa etti

İspanya’nın bir hafta önce göreve gelen yeni kültür bakanı Màxim Huerta, adının karıştığı bir vergi kaçakçılığı suçlamasından dolayı görevinden istifa etti.

İspanya’nın Kültür ve Spor Bakanı Màxim Huerta, yüzbinlerce Avro vergi kaçırdığı iddialarının ardından dün istifa etti.

İnternet gazetesi El Confidencial’ın haberine göre, Huerta 2006 ile 2008 yılları arasında 250 bin Avroluk vergi kaçırmış ve ceza ödemek zorunda kalmıştı.

“Kesinlikle masum olduğunu” ve “mevcut tarih itibariyle ilgili mercilere herhangi bir borcu bulunmadığı” konusunda ısrar eden Huerta, Başbakan Pedro Sánchez hükümetini zor durumda bırakmamak için istifa kararı aldığını açıkladı.

iç foto

Huerta, düzenlediği basın toplantısında hakkında çıkan haberlere yönelik olarak şunları söyledi: “Bu cezayı iki kez ödedim: İlk kez ilgili merciler istediğinde ve şimdi de burada; çünkü bu köpek sürüsü için masumiyet herhangi bir şey ifade etmiyor.”

“Gürültü çıkaran bu sürünün, bu ülkede birçok kişiye umut vermiş olan Sánchez hükümetini bölmesini önlemek için istifa ediyorum”.

İki hafta önce kurulan Sosyalist Parti hükümeti, eski başbakan Mariano Rajoy’un da karıştığı bir yolsuzluk davasının ardından dağılan Halk Partisi hükümetinin ardından göreve gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.