Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şair, yayıncı, psikoterapist İskender Savaşır hayatını kaybetti

Şair, yayıncı ve psikoterapist İskender Savaşır uzun süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü. Savaşır, 19 Haziran Salı günü öğle namazının ardından, İstanbul Tophane Kılıç Ali Paşa Camii’nde kılınacak cenaze namazıyla uğurlanacak.
1955 Ankara doğumlu olan Savaşır, Hacettepe ve California Üniversitesi’nde psikoloji, Kansas Üniversitesi’nde dilbilim eğitimi gördü. İlk şiirleri 1978 yılında Oluşum ve Türkiye Yazıları dergilerinde yayımlandı. Daha sonra yayın yönetiminde de yer aldığı Toplum ve Bilim, Zemin, Defter ve McWorld dergilerinde yazı ve şiirleri yayımlandı. Bilgisayar Ansiklopedisi ve Ero Cinsel Yaşam Ansiklopedisi’nin yayın yönetmenliğini, Sosyalizm ve Toplumsal Mücadeleler Ansiklopedisi’nin yayın koordinatörlüğünü yaptı. İmago ve İçgörü psikoterapi merkezlerinde psikoterapist ve eğitimci olarak çalıştı.

626
İskender Savaşır’ın Masaldan Sonra (Cumartesi, 1992) adlı bir öykü kitabı ile Tutku 2000 (Metis, 1995), Kelimelerin Anayurdu ve Tarihi (Metis, 2000) ve Modernliğin Vicdanı (Kanat, 2007) adlı deneme kitapları bulunuyor.
Savaşır, Prof. İştar Gözaydın ile evliydi.

iştarla
İştar Gözaydın ve İskender Savaşır

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.