Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya Osaka’da 6,1 büyüklüğündeki depremde 3 kişi yaşamını yitirdi, en az 100 kişi yaralandı

Japonya’nın Osaka şehrinde meydana gelen 6,1 büyüklüğünde deprem sonucu biri çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi. Japon NHK televizyonu depremde biri dokuz yaşında bir çocuk olmak üzere üç kişinin hayatını kaybettiğini, en az yüz kişinin ise yaralandığı duyurdu. Küçük çocuğun  bir okul duvarının çökmesi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi. Yerel saatle 07:58’de meydana gelen depremin yerin 13 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirtildi. Osaka bu şiddette bir depremi 1923 yılında yaşamıştı.

 

https://youtu.be/0lZS0qQxbYM

Deprem sonrası Osaka ve komşu Hyogo’da 170 bin evde bir süre güvenlik amacıyla elektrik kesildi.  Depremin ardından tsunami tehlikesinin bulunmadığı açıklandı. Osaka’da bir caddede su borusunun patlaması sonucu caddeler su altında kaldı. Osaka yakınlarındaki nükleer santrallerden ise herhangi bir hasar duyurusu yapılmadı

Deprem nedeniyle hızlı tren seferleri durdurulurken diğer yolcu trenlerinin seferlerine de bir süre ara verildi. Bölgede başta otomobil fabrikaları olmak üzere büyük endüstri kuruluşları üretime ara verirken Japon yetkililer önümüzdeki 3 günde kuvvetli artçı sarsıntılar için halkı uyardı. 1995 Yılında Osaka’nın komşusu Kobe’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki deprem 6000 kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuştu.

.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.