Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce’nin Kahramanmaraş mitingi izlenimleri

Yazar: Ayşe Yanmaz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Kahramanmaraş’taydı. Müftülük Meydanı’nda Kahramanmaraşlı seçmenlere seslenen İnce, yaklaşan 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekilli seçimleriyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Miting alanının oldukça kalabalık olduğu gözlemlenirken, yereldeki CHP’li yöneticiler; mitingin, CHP’nin 2010 yılından beri şehirde düzenlediği en kalabalık miting olduğunu belirttiler. Muharrem İnce burada da bir kez daha 80 milyonun cumhurbaşkanı olacağı vurgusunu yineledi ve Edirne’den Kars’a gönül köprüleri kuracağını belirtti. Cumhurbaşkanı seçildiğinde her kesimden insanın Bakanlar Kurulu’nda olacağını belirten İnce, “Ne CHP’liler, ne AK Partililer, ne ülkücüler, ne solcular kaybedecek. Herkesin kazanacağı bir seçim olacak. Çünkü 4 Mayıs günü aday olduğumda parti rozetimi çıkardım Türk bayrağını taktım. Bir büyük uzlaşma, bir büyük barışma, bir büyük şemsiye, bu büyük şemsiyenin altında bütün milletimizi buluşturacağız” dedi.

IMG_7429

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik eleştirilerine burada da devam eden İnce, Erdoğan’ın İnce’ye yönelik olarak İstanbul mitinginde söylediği “Senin seçimden önce camide çekilmiş bir fotoğrafın var mı?” sözlerine sert yanıt verdi. Camiye fotoğraf çekilmek için gitmediğini belirten İnce, camilerin meydanlarda konuşulacak bir konu olmadığını söyledi.

Kahramanmaraş milliyetçi ve muhafazakar seçmen profilinin çoğunlukta olduğu bir il. 16 Nisan referandumunda %74 evet oranıyla ‘evet’ oylarının en yüksek çıktığı kentlerden biri. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) %71,8 oy oranıyla ildeki sekiz milletvekilinin yedisini çıkarmayı başarırken, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) %12,9 oy oranıyla bir milletvekili çıkarmayı başarabilmişti. CHP ise %9,5 oy oranıyla şehirden hiç milletvekili çıkaramamıştı. 1 Kasım seçimlerinde AK Parti’nin en yüksek oy aldığı beşinci il olan Kahramanmaraş, bu yönüyle de AK Parti’nin kalesi konumundaki illerden biri. Buna rağmen dün Muharrem İnce’nin şehirde düzenlediği mitingdeki kalabalık dikkat çekiciydi ve ayrıca alanda çok sayıda genç seçmen de mevcuttu. Miting alanındaki İyi Partili seçmenlerin çokluğu dikkat çeken bir diğer unsurdu. İyi Partili seçmenler, Millet İttifakı çerçevesinde Muharrem İnce’ye destek için alanda bulunduklarını belirttiler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.