Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aşırı sağcı Fransız siyasetçi Marine Le Pen’e vasıfsız danışmanın bedeli: 300.000 euro

Avrupa Birliği mahkemesi, Marine Le Pen’e Avrupa Birliği parlamentosunda görev yaptığı dönemde danışman sıfatına uymayan birini yanında danışman olarak çalıştırdığı için parlamento tarafından talep edilen 300.000 euro’nun ödenmesi kararını onadı.

Karara göre, Le Pen parlamentodayken danışman kriterlerine uymayan bir kişiyi yanında çalıştırdı. 2009 – 2017 yılları arasında Avrupa Birliği parlamentosunda vekil olarak görev alan Marine Le Pen, 2010 sonu ve 2016 yılı başları arasında danışman olarak Catherine Grisset’i çalıştırdı. Ancak daha sonra Avrupa Birliği Parlamentosu danışmanın kendisinden beklenen kriterleri sağlayamadığı için Marine Le Pen’den söz konusu maaşların geri alınması kararını vermişti. Le Pen buna karşı çıkınca, olay mahkemeye taşınmıştı. Mahkeme de son olarak 300.000 euro ödenmesini onayladı. Ancak, Le Pen’in son bir temyiz hakkı var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.