Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Arjantin Teknik Direktörü Sampaoli: “Mağlubiyetteki tüm sorumluluk benim”

Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda grup maçları devam ediyor. Dün akşam D Grubu’nda Arjantin, Hırvatistan karşısında 3 – 0’lık bir yenilgi aldı. Bu sonuçla Arjantin’in gruptan çıkma şansı oldukça azaldı. Son grup maçında Nijerya ile karşılaşacak olan Arjantin, bir üst tura çıkmak için, bu maçtan galibiyetle ayrılmak zorunda.

Maç boyunca Arjantin’in yıldızı Messi’nin performansı ve kaleci Caballero’nun hatası ise Arjantin taraftarlarının tepkisine sebep oldu.

Hırvatistan Milli Takımı’nın 10 numarası ve maçta da bir gol atan Luka Modrić, maçın ardından basına yaptığı açıklamada; “Messi sıradışı bir oyuncu, ancak takımının desteğine ihtiyacı var. Futbolda, takımınıza ihtiyacınız vardır. Arjantin için İzlanda’yı yeneceğiz” dedi.

Arjantin Milli Takımı Teknik Direktörü Jorge Sampaoli ise maçın ardından yaptığı basın açıklamasında, mağlubiyetin bütün sorumluluğunu aldığını söyledi. Sampaoli; “sürekli Leo’yu topla buluşturmaya çalışsak da bunu başaramadık. Rakibimiz de ona top aldırmamak için uğraştı. Yenilgideki tüm sorumluluk benim. Oyun planını daha farklı şekilde kurabilirdim. Caballero’yu suçlamanın anlamı yok. Yediğimiz ilk golden sonra takımca duygusal olarak kırıldık. Maç planımızın rakibimiz üzerinde büyük bir baskı oluşturacağını düşünmüştüm ancak işe yaramadı” açıklamasında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.