Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP ittifak sayesinde 12 ilde uzun süre sonra vekil çıkardı

İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile birlikte Millet İttifakı’nda yer alan Cumhuriyet Halk Partisi, henüz kesin olmayan sonuçlara göre genel seçimlerde yüzde 22.64 oy aldı. Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında 147 milletvekili mecliste yer alacak. CHP 7 Haziran 2015’te 132, 1 Kasım’da 134 milletvekili çıkarmıştı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise oyların yüzde 30.64’ünü aldı.
Düşenler, çıkanlar
CHP, İstanbul’dan 28, İzmir’den 14, Ankara’dan 10, Bursa’dan ve Antalya’dan 5’er, Adana’dan ve Hatay’dan 4’er vekil çıkardı. CHP, 1 Kasım seçimlerine oranla İzmir ve İstanbul’dan eşit sayıda milletvekili çıkarırken, Ankara’daki milletvekili sayısı 11’den 10’a düştü. Çanakkale’de CHP’nin milletvekili sayısı 2’den 1’e, Eskişehir’de 3’ten 2’ye düştü. CHP, Denizli’de milletvekili sayısını 2’den 3’e, Konya’da 1’den 2’ye, Muğla’da 3’ten 4’e, Ordu’da 1’den 2’ye çıkardı.
CHP, uzun zamandır milletvekili çıkaramadığı Adıyaman, Elazığ, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kütahya, Nevşehir, Şanlıurfa ve Yozgat şehirlerinde Saadet Partisi ve İYİ Parti’nin oy katkılarıyla birer milletvekili çıkardı. Ancak 25 ilde CHP adayları seçilemedi.
 
İbrahim Kaboğlu, Cihangir İslam, Kani Beko meclise
Deniz Baykal Antalya’dan, gazeteci Utku Çakırözer Eskişehir’den, tutuklu bulunan gazeteci Enis Berberoğlu İstanbul’dan, Sezgin Tanrıkulu ve Mehmet Bekaroğlu İstanbul’dan tekrar seçildiler. KHK ile üniversiteden uzaklaştırılan Anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu ve tıp profesörü Cihangir İslam CHP çatısı altında meclise girerken, DİSK eski Başkanı Kani Beko ve Ergenekon’dan tutuklanan Mehmet Ali Çelebi İzmir’den milletvekili seçildiler.
Gürsel Erol ise CHP’nin Elazığ’da 41 yıl sonra çıkardığı milletvekili oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.