Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kemal Kılıçdaroğlu: “Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 24 Haziran seçimlerinden sonra ilk açıklamayı yaptı.

Kılıçdaroğlu konuşmasına demokrasi adına gönüllü olan tüm görevlilere teşekkür ederek başladı ve şöyle konuştu:

“Tehditlere rağmen görevlerini yaptılar teşekkür ediyorum. OHAL vardı. Baskılar vardı.CHP ‘nin bayraklarını asan kardeşlerimiz yılmadan görevlerini yaptılar. Devletin bütün imkanları kullanılıyordu karşı tarafta. Medyanın yüzde 95’i iktidarın kontrolündeydi.

Sevgili vatandaşlarıma hatırlatmak isterim daha önceki seçimlerde İçişleri Bakanı, Ulaştırma Bakanı istifa ederdi. Adalet Bakanı istifa ederdi. Adalete, tarafsızlığa gölge düşmesin diye. Dolayısıyla CHP örgütlerinin hangi koşullarda bir zoru gerçekleştirdiğini bilinmesini isterim. Ölü toprağını, korkuyu kaldırdılar. 7 puan kaybettirdiler. OHAL’e bütün imkanlara rağmen 7 puan indirdiler. Ben bu arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. 49.5 olan oyları 42 buçuğa düştü.

Bu sonuç iktidar partisinin parlamentoda çoğunluğu kaybettirdi. Dünün tek adamı bugünün topal ördeğidir.  AKP 7 puan kaybetmiş, parlamentoda çoğunluğunu kaybetmiştir. Bu süreci ve sonucu kolay elde etmedik. Hangi süreçlerden buraya geldiğimizi herkesin bilmesi lazım. Bir siyasi partinin seçime girmesini engellemek için her yolu denediler. Biz bu kumpası bozduk. Rakibimiz olan siyasal partinin seçime girmesi için elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu bizim düşünce özgürlüğüne olan düşkünlüğümüzü gösterir. Sonra Anadolu’yu barıştırdık.

“Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez”

Millet ittifakı bizim tarihimizin en önemli demokratik kurumlarından birisi olacaktır. Sağlıklı işleyen bir demokraside sandık güvenliği diye bir şeyden söz edilmez. Çünkü herkes görevini yapar. Ama bu konuya ağırlık verdik ve güzel sonuçlar elde ettik. Orta Anadolu’da CHP ‘nin sesi daha gür çıkacak. Uzun zamandır milletvekili çıkaramadığımız yerlerden milletvekili çıkardık.

Bütün renkleri parlementoya taşımayı başardık. Yüzde yüz mü? Hayır ama önemli bir kısmı.

Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez. Yasama-yargı-yürütmeyi kendine bağlayan biri tebrik edilemez. Nesini tebrik edeceğim? Bir partinin genel başkanı mahkemelere hakim tayin ediyor. Nesini tebrik edeyim?

“Demokraside hile var, seçimde değil”

“Demokrasiyi savunacaksa, anayasa değişikliği yapacağım diyorsa ilk ben tebrik edeceğim. Ama hayır tek adam rejimini sonuna kadar sürdüreceğim diyorsa bir diktatörün nesini tebrik edeceğim, nesini kutlayacağım. Demokraside hile var, seçimde değil. Eşit şartlarda mücadele olmadı. Mazeret olarak ileri sürmüyorum. Sandıkta değil demokraside hile var.”

Kılıçdaroğlu basın açıklamasına başlarken tüm basın mensuplarına teşekkür etti. Dün Muharrem İnce’nin TRT’yi çıkarmasına karşı Kılıçdaroğlu’nun bu tercihi dikkat çekti. Mahir Ünal’ın açıklaması ve kurultaya gidilip gidilmeyeceğine dair soruya da “Mahir bey kendi partisinde darbe yapıldığı zaman neredeydi acaba? Bir partinin genel başkanı saraya çekilip istifa edeceksin denilip dilekçesi elinden alındığında neredeydi acaba? Biz demokrasiye inanıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu kendisine tepki gösteren CHP’li milletvekillerine dair ise “Bireysel çıkar peşinde koşup, koltuk sevdası içinde olanların bizim partimizde yeri yoktur” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.