Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Seçim sonrası liderlerin Twitter karnesi: Akşener suskun, İnce kaldığı yerden devam

24 Haziran seçimleri öncesinde Twitter’ı en çok kullanan lider olan Meral Akşener seçim sonrasında sustu. Seçim sonrasında en çok Twitter mesajı yayınlayan iki lider Muharrem İnce cezaevinden avukatları aracılığıyla mesaj gönderen Selahattin Demirtaş oldu. 

24 Haziran seçimlerinin ardından siyasilerin attıkları her tweet önem kazandı. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim gecesi hiçbir açıklama yapmaması herkesi İnce’nin Twittter’dan atacağı mesajı beklemesine neden oldu.  Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim sonuçlarını açıklamaya başlamasının ardından saat 23:24’de Muharrem İnce açıklama yapacağını söylemişti. Ardından gazeteci İsmail Küçükkaya’nın attığı “Adam kazandı” tweet’i ile hem CHP seçmeninin hem de kullanıcıların İnce’ye tepki göstermesine sebep oldu. Bunun üzerine İnce sabah CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı yapacağını söyledi. İnce 24 Haziran bu güne kadar 14 tweet atarak siyasiler arasında 24 Haziran sonrası Twitter’ı en aktif kullanan kullanıcı oldu. İnce, tweet başına ortalama 13.647 yorum, 43.493 retweet, 19.2017 beğeni aldı.

İYİ Parti Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener 24 Haziran’dan önce 615 tweet atarak siyasiler arasında en aktif kullanıcı olmuştu. 24 Haziran’dan sonra Akşener sadece dört tweet attı. Meral Akşener seçim sonucu seçimlerden iki gün sonra değerlendirdi.  Bu yayın ise 268 bin izlendi. Akşener seçimden sonra HDP ve CHP’ye kıyasla daha sessiz kaldı.

Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş seçimin ardından dokuz mesajlık bir tweet serisi paylaşarak mücadelelerine devam edeceklerini söyledi. HDP’nin yüzde 10’luk barajını aşmasından sonra şöyle bir tweet attı:

24 Haziran’ın ardından Demirtaş, İnce’den sonra Twitter’ı en aktif kullanan Twitter kullanıcısı oldu. Demirtaş, ortalama yorum 442, retweet 1.932, beğeni 12.604 aldı. Demirtaş 25 Haziran’dan sonra hiç tweet atmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meral Akşener’in ve Muharrem İnce’nin aksine sandıklar açılırken hiç tweet atmadı. Twitter’ı aktif kullanmayan Erdoğan bu tutumunu 24 Haziran gecesi de devam ettirdi. 24 Haziran gecesi seçim sonuçları açıklandıktan sonra ilk etkileşimini saat 01.10’da Balkon konuşması için atılan tweet ile gerçekleştirdi. Erdoğan seçimlerden sonra üç tweet’den iki tanesi balkon konuşması ile ilgili olup diğeri ise sloganı olan “Devam!” tweet’i idi.

Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek 24 Haziran’dan sonra üç tweet atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı oranda tweet paylaşan siyasi lider oldu. Perinçek’in en fazla etkileşim aldığı tweet AK Parti iktidarı ile ilgiliydi ve 787 yorum, 730 retweet ve 2.376 beğeni aldı.

Saadet Partisi cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu ise seçimlerden sonra hiç tweet atmadı.  

Muhalif Partilerin Ortak düşüncesi: Anadolu Ajansı

Anadolu Ajansı’nın seçim gecesi açıkladığı sonuçlara hitaben Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce ve Meral Akşener Anadolu Ajansı’nın manipülasyon yaparak Erdoğan’ın yüksek oy aldığı yerlerini öncelikli verdiklerini söyleyip, sandık görevlilerin sandıkları bırakmamaları gerektiğini aktaran tweet attılar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.