Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da hükümet krizi derinleşiyor

Almanya’da hükümet içerisinde mülteci politikaları nedeniyle bir süredir devam eden kriz yeni bir boyut kazandı. İstifa kararı alan İçişleri Bakanı Horst Seehofer, bugün son kez Başbakan Angela Merkel ile görüşecek.

Almanya’daki üçlü koalisyonun muhafazakar ortakları Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) arasında mülteci politikası nedeniyle başlayan kriz şiddetlenerek devam ediyor. Son olarak Alman basınında, istifa kararı aldığı duyurulan CSU lideri ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer’in bu kararını, bugün CDU lideri ve Başbakan Angela Merkel ile yapacağı görüşme nedeniyle ertelediği bilgisine yer verildi.

Diğer taraftan CSU’nun önde gelen isimlerinden ve aynı zamanda Bavyera eyaleti başbakanı olan Markus Söder, koalisyonu bozmak niyetinde olmadıklarını ve Almanya’da istikrarsızlığa neden olmak istemediklerini belirterek, krizin tonunu düşürmeye çalıştı. Söder, mülteci politikası konusunda Merkel ile bir şekilde anlaşacaklarını umduğunu da sözlerine ekledi.

Mülteci politikasının sertleştirilmesinden yana olduğu bilinen İçişleri Bakanı Seehofer daha önce, Başbakan Merkel’in Avrupa Birliği (AB) ile mülteciler konusunda makul bir anlaşma sağlayamadığı taktirde, Almanya sınırındaki mültecileri geri çevireceğini söylemişti. Başbakan ve CDU lideri Angela Merkel ise Avrupa Birliği ile birlikte, ortak bir mülteci politikası izlenmesi gerektiğini savunuyor.

Kardeş partiler olarak bilinen CDU ve CSU, ortak hareket ederek Almanya’daki seçimlere ittifak halinde katılıyor. CSU sadece Bavyera eyaletinde teşkilatlanma gösterdiği için CDU, seçimlerde bu eyalette aday göstermiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.