Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Habertürk gazetesi Cuma günü kapanıyor

Habertürk gazetesi artan kağıt maliyetleri ve dijital medyanın kağıt gazetelere göre daha çok önem kazanması sebebiyle kapanıyor. Gazete, Cuma günü son kez yayınlanacak. 

Ciner Yayın Holdig, aldığı kararla Habertürk gazetesini kapatarak yazılı basından çekilme kararı aldı. 1 Mart 2009’da yayın hayatına başlayan Habertürk gazetesi dijitalden devam edecek.

Ciner Yayın Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kenan Tekdağ da çalışanlara yolladığı mesajda “Son beş yılda ülkemizde gazetelerin yazılı baskılarının tirajı düzenli olarak düşmekte, reklamdan aldığı pay düzenli olarak azalmakta buna mukabil baskı maliyetleri sürekli olarak artmakta iken televizyon ve İnternet mecralarının erişimi ve reklam payı düzenli olarak yükselmektedir.” dedi.

 

Tekdağ, gazete içindeki görevlendirmelerde de doğal olarak değişikliklere gidileceğini belirtirken şöyle devam etti: “Ciner Medya Grubu olarak, dünyada ve ülkemizdeki kitle iletişiminin doğasında meydana gelen bu olağanüstü teknolojik ve ticari değişimleri gözönüne alarak ve bu gelişmelere paralel olarak haber medyamızda stratejik dönüşüm kararı vermiş bulunmaktayız. Buna göre, yazılı basın faaliyetlerimizi 5 Temmuz 2018 tarihi itibariyle sonlandırmaya, buna mukabil gazetecilik faaliyetlerimizi televizyonlarımız Show Haber, Habertürk TV, Bloomberg HT ile entegre bir vaziyette Habertürk com başta olmak üzere internet mecralarımız odaklı olarak daha da güçlü bir şekilde devam ettirmeye karar verdik. Bu kararımızın sonucunda yazılı basın endüstrisinden çekilmenin yaratacağı ilave imkanlarla elektronik ve dijital habercilikte daha da güçlü bir şekilde yayıncılık yapmaya devam edeceğiz.”

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.