Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayland’da 9 gün önce mağaralar bölgesinde kaybolan çocuk futbol takımı sağ olarak bulundu

Tayland’ın kuzeyindeki Chiang Rai bölgesinde yer alan Tham Luang mağaralarına geziye giden ve 9 gün önce kaybolan 12 futbolcu çocuk ile antrenörleri sağ olarak bulundu. Günlerdir devam eden arama çalışmaları, şiddetli yağışın etkisiyle bölgedeki mağaralarda su seviyesi yükselince aksamıştı. Arama kurtarma ekipleri, 11 ila 16 yaşlarındaki 12 çocuk ve 25 yaşındaki antrenörlerinin mağaralardan birinde kendilerine kuru ve güvenli bir alan bulabildiklerini ve hepsinin hayatta olduğunu duyurdu.

tayland kayıp çocuklar

Ekipler arama çalışmaları sırasında drenaj pompalarıyla mağaralar kompleksine dolan suyu tahliye etmeye çalışmışlar ancak su seviyesini düşürememişlerdi. Tayland deniz komandolarının yanı sıra İngiltere’den ve ABD ordusundan dalgıçların eşlik ettiği arama ekiplerinin bir bölümü de suyla dolan mağara galerilerinde ilerleyebilmek için sütunları matkaplarla delerek tavanlarda nefes boşluğu açmaya çalışmıştı.

tayland mağara 2

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.