Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünya Kupası’na alkışlarla veda ettiler: “Japonya sizi hak etmiyoruz”

2018 FIFA Dünya Kupası karşılaşmasında Belçika, Japonya’yı 3-2 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Japonya ise turnuvaya veda etti.
Oysa Japon milliler maçın 48. ve 52. dakikalarında iki gol atarak 2-0 öne geçmiş ve taraftarlarında turu geçebileceklerine dair büyük ümit yaratmıştı. Belçika’nın 1970’ten bu yana bu tür bir turnuvada ilk kez görülen bir şekilde arayı kapatıp uzatma dakikalarının son anlarında attıkları 3. golle maçı almasından sonra büyük üzüntü yaşayan Japonlar, yine de benzer durumlarda başka taraftarlarda rastlanmayan bir olgunlukla davrandılar ve bir kez daha stadyumdan oturdukları tribünleri temizleyip ayrıldılar.
DhKGVajWAAEEIkG
İspanyol futbol kanalı ESPN FC, stadyumu temizleyen taraftarların fotoları eşliğinde twitter’dan “yürek paralayan yenilgiden sonra, çöpleri toplamak için statta kalmak… Japonya sizi hak etmiyoruz” paylaşımında bulundu:

Japon taraftarlar takımlarının 2-1 kazandığı Kolombiya maçından sonra da stat temizliği yapınca, sosyal medyada büyük takdir toplamıştı:

Japonya milli takımının oyuncularının da, turnuvaya veda etmeleri anlamına gelen yenilgi sonrasında, maçı izleyen Japon taraftarlar gibi soyunma odasını temizledikleri, hatta Rusça yazılmış bir teşekkür notu bıraktıkları anlaşıldı:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.