Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Enflasyon son 14 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

TÜİK’in açıkladığı verilere göre yıllık enflasyon oranı %15,39’a çıktı. Böylelikle enflasyon, Ocak 2004’ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Tüketici fiyatlarındaki aylık artış ise %2,61 olurken Merkez Bankası’nın yıl sonu için belirlediği enflasyon hedefi %5 olarak belirlenmişti.

Enflasyon Türk Lirası, ABD Doları karşısında yüzde 1’in üzerinde değer kaybetti. Dolar/TL kuru 4,67’ye çıktı.

Yüksek seyreden petrol fiyatları ve Türk Lirası’ndaki yaşanan değer kaybı enflasyondaki artışta önemli rol oynadı. Ulaştırma sektörü en çok fiyat artışı yaşanan harcama grubu oldu. Ulaştırma grubu enflasyonu %24,26’ya kadar yükseldi.

Ev eşyası fiyatları yüzde 18,91, gıda fiyatları ise %18,89 arttı. Haziran verisiyle birlikte Türkiye,  Arjantin’in ardından enflasyonun en yüksek olduğu ikinci gelişen ülke konumuna yükseldi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.