Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnce’den Kılıçdaroğlu’na teklif: “Olağanüstü kurultaya gidelim, beni aday göster”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün akşam seçimlerden sonra ilk kez bir araya geldi. İnce görüşmede Kılıçdaroğlu’na olağanüstü kurultay toplamasını ve kendisini genel başkanlığa aday göstermesini teklif etti.

CHP’de Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Perşembe günü saat 11.00’de toplanma kararı alırken, Habertürk’ün haberine göre Kılıçdaroğlu, İnce’nin sözlerini “Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik” şeklinde değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu ile İnce arasında dün akşam eşlerinin de katıldığı görüşme üç saat sürmüştü. Görüşmeyle ilgili bugün açıklama yapan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na yaptığı teklifle ilgili şunları söyledi:

“Sayın genel başkana, büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Parti’ye 15 vekil göndermeden başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak milletin gönlünde taht kurduğunu, bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini, kendisiyle bir yarışın, rekabetin içinde olmak istemediğimi ama milletin de bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut olduğunu, bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olacağını ve bir abi kardeş ilişkisi içerisinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini ve benim de genel başkan olarak Edirne’den Ardahan’a çalışacağımı, partiyi seçime hazırlayacağımı… Böyle bir teklifte bulundum. Evet ya da hayır demedi, ben bu teklifi yaptım.”

Kılıçdaroğlu, İnce’nin teklifine yanıt vermezken İnce imza toplamayacağını, eğer teklifin Kılıçdaroğlu tarafından reddedilmesi halinde sorunu, örgütün çözeceğini dile getirdi.

Muharrem İnce Meclis’te ayrıca Yalova’dan milletvekili seçilen Özcan Özel’e rozetini taktı. Kendisinin yerine seçilen milletvekilinin rozetini takmaya söz verdiği için Meclis’e geldiğini de belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.