Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili ilk KHK yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik düzenlemelerin yer aldığı ilk KHK yayımlandı. 74 maddelik yeni KHK ile bazı kanunlardaki Bakanlar Kurulu yetkileri Cumhurbaşkanı’na devredildi. 477 sayılı yeni KHK, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ant içerek göreve başladığı gün yürürlüğe girecek.

Bugün yayınlanan yeni KHK’daki en önemli değişiklik bazı kanunlarda yer alan Bakanlar Kurulu yetki ve görevlerinin Cumhurbaşkanı’na devredilmesi oldu. Yeni KHK ile bazı kanunlarda yer alan “İcra Vekilleri Heyeti” ibaresi ile bazılarındaki “Bakanlar Kurulu” ve “Başbakanlık” ibareleri, “Cumhurbaşkanı” ve “Cumhurbaşkanlığınca” olarak değiştirildi. Ayrıca artık Bakanlar Kurulu ve bakanlara yapılmış olan atıflar, Cumhurbaşkanına yapılmış sayılacak.

477 sayılı yeni KHK’ya buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.