Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere’de genç bir hemşire çalıştığı hastanedeki bebekleri öldürdüğü şüphesiyle tutuklandı

İngiltere’de, bir hemşire sekiz bebeği öldürdüğü şüphesiyle tutuklandı. Cheshire bölgesindeki Chester Kontesi hastanesinde, kadın doğum servisinde çalışan 28 yaşındaki Lucy Letby adlı hemşirenin 6 bebeği de öldürmeye teşebbüs ettiği düşünülüyor.

İngiltere polisi geçen Mayıs ayında, Chester Kontesi hastanesinde 2015-2016 yılları arasında yeni doğan ünitesindeki toplam 22 bebeğin ölümü, 21 bebeğin ise ölümle sonuçlanmayan kalp yetersizliği vakasını soruşturmaya başlamıştı.

Bu soruşturmanın, 1990’lı yılların başında pediatri hemşiresi olarak çalıştığı yurtta 4 çocuğu öldüren “Ölüm Meleği” lakaplı Beverley Allitt’in 30 yıl hapis cezası aldığı davadan bu yana, hastanelerdeki bebek ve çocuk ölümlerine yönelik en kapsamlı çalışma olduğu belirtiliyor.

bebek

Chester Kontesi hastanesiyle ilgili 2016’da yapılan akademik bir çalışma, buradaki yeni doğan ünitesindeki ölümlerin ülke geneline göre yüzde 10 daha fazla olduğunu ortaya koymuştu. Araştırmada ölüm sebeplerine ilişkin kesin bir sonuca ulaşılamazken, hastanenin ölümleri ve ani kalp yetersizliği vakalarını yeterince soruşturmadığı, bebeklerin çoğuna da otopsi yapılmadığı anlaşılmıştı.

Lucy Letby adlı hemşirenin Chester Üniversitesi’nden pediatri hemşiresi olarak 2011 yılındaki mezuniyetinden beri hastanenin yeni doğan ünitesinde çalıştığı bildiriliyor. Ancak hastaneden yapılan açıklamada Letby’nin 2016 yılında idari bir göreve alındığı ve o zamandan beri hemşirelik hizmeti vermediği belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.