Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Babasının kaçırıldığını öğrendikten sonra Dünya Kupası maçına çıkan Jon Obi Mikel: “Nijeryalıları hayal kırıklığına uğratamazdım”

Nijerya Milli Takımı’nın kaptanı ve Chelsea’nin orta saha oyuncusu John Obi Mikel, 26 Haziran Salı günü Dünya Kupası’nda Arjantin ile oynayacakları maç öncesinde babasının kaçırıldığını ve fidye istendiğini bilerek maça çıktığını açıkladı.

2840

Guardian’ın haberine göre, Obi Mikel salı günü St. Petersburg’daki stadyuma giderken babasının kaçırıldığı haberini aldı. Fidyeciler tarafından tehdit edildiğini söyleyen Obi Mikel, “yetkililere bildirirsem veya kimseye anlatırsam, babamı anında çekecekleri söylendi. Ben de teknik direktörümüz (Gernot Rohr) ile tartışmak istemedim çünkü bu kadar önemli bir oyun gününde meselenin kendisinin veya takım arkadaşlarımın dikkatini dağıtmasını istemedim” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Üzüldüm ve zihinsel olarak oynamaya hazır olup olmadığıma karar vermem gerekiyordu. Kafam karışmıştı. Ne yapacağımı bilmiyordum ama sonunda 180 milyon Nijeryalıyı hayal kırıklığına uğratmayacağımı biliyordum”.

Pa Michael Obi, güneydoğu Nijerya’da Makurdi-Enugu yolunda bir cenaze törenine giderken kaçırıldı. Nijerya polisi, Pa Michael Obi’yi sağ salim kurtardı ancak, gördüğü ağır işkence sebebiyle hastaneye yatırıldı. Pa Michael Obi, 2011 yılında da fidyeciler tarafından kaçırılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.