Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan: “Gündemimizde kurultay yok”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı bugün yapıldı. Toplantının ardından konuşan parti sözcüsü Bülent Tezcan, kurultay düzenlemenin gündemlerinde olmadığını söyledi.

CHP ve Genel Merkezi’nde ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan MYK toplantısının en kritik gündem maddesi, 24 Haziran seçimlerine CHP adayı olarak giren Muharrem İnce’nin kurultay çağrısı yaptığı açıklamalarıydı.

Toplantıdan sonra bir açıklama yapan parti sözcüsü Bülent Tezcan, “Genel merkezimizin gündeminde olağanüstü kurultay yoktur. Seçim sonuçları daha sağlıklı bir süreçte değerlendirilecektir. Kurultay tartışmaları seçim sonuçlarının sağlıklı değerlendirilmesinin önündeki en büyük engellerden birisidir. Şu anda partinin iç iktidar yarışı içinde olmasının gelecek planlaması açısından faydası olmadığını düşünüyoruz. Kurultay zamanında yapılacaktır”.

MYK’nin, genel başkan Kılıçdaroğlu’nun tam mutabakatla arkasında olduğunu söyleyen Tezcan, Millet İttifakı’nın geleceğiyle ilgili bir soruya şöyle cevap verdi: “Millet ittifakı güçlü Meclis ilkeleri etrafındaki bir protokoldü. Bu çerçevede güçlü Meclis konusunda beraberliğin devam etmesinin Türk demokrasisi açısından yararlı olduğunu düşünüyoruz”

Tezcan, yerel seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili başka bir soruyla ilgili olarak ise şunları kaydetti:  “Bizim yerel seçimlerin erkene alınmasına ilişkin herhangi bir kabulü söz konusu değildir. Biz yerel seçimin zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.