Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’in en büyük holdinglerinden birinin başındaki Wang Jian, Fransa’da tatildeyken düşüp hayatını kaybetti

Çin’in en büyük holdinglerinden HNA’nın kurucularından biri ve başkanı olan Wang Jian, Fransa’da tatildeyken düşerek hayatını kaybetti. HNA, 57 yaşındaki Wang Jian’ın Salı günü Provence’ta düşüp yaralandıktan sonra öldüğünü duyurdu.

Jandarma görevlilerinin Reuters’a aktardığına göre, Wang Jian ailesinin fotoğrafını çekmek için durduğu köşeden, 15 metrelik yükseklikten düştü. Polis, ölümde şüpheli bir durum görmediğini aktardı.

_102381081_1c7b25ae-0994-4c0e-b0c1-9cf789305e7a

Hainan Havayolları’na sahip olan HNA Holding, Çin dışında, Çin şirketlerinin iştahının bir sembolü hâline gelmişti. Fakat HNA, aşırı derecede emlak, otel alımı ve diğer yatırımları yüzünden 50 bin dolar borçlanarak, ülkenin en borçlu şirketlerinden biri oldu. Şirket, riski yüksek olan fakat bunu geç farkeden, Çin ekonomisi için tehdit olarak algılanan şirketlerden biri olarak görülüyor.

Artan baskıyla, HNA bazı emlak dahil bazı mallarını, Deutsche Bank ve Hilton Worldwide Holdings’deki hisselerini elden çıkarsa da HNA hâlâ mücadele ediyordu. Şirket, likidite sorununu çözmek için Avustralya’da bir lojistik şirketini satın almayı planlıyordu.

HNA’nın web sitesi dün griye döndü. Şirket tarafından yapılan açıklamada “Görüşleri ve değerleri onu tanıma şansına erişen, yaptığı iş ve insancıllığıyla dokunduğu herkes için yol gösterici olacak olan yetenekli bir lideri ve bir rol modelini kaybetmenin yasını tutuyoruz” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.