Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kaçak gergedan avına çıkan avcıların hazin sonu

Güney Afrika’da bir doğal koruma alanında gergedan avlamak isteyen iki veya üç avcının aslanlar tarafından öldürüldüğü ve yendiği belirtildi.

Ülkenin güneydoğusunda yer alan “Sibuya” bölgesinde avcılardan geriye bir tüfek ve bir balta kaldığı söyleniyor.

Koruma alanı yetkilisi Nick Fox,  AFP’ye yaptığı açıklamada 1 Haziran gecesi iki veya üç kişilik bir kaçak avcı grubunun alana girdiğini söyledi ve görünüşe göre susturuculu bir av tüfeği, balta ve dikenli tel makası kullanarak gergedan avlamak amacıyla sahaya girmiş olabileceklerini anlattı.

Adli tıp uzmanları,  ölen avcıların kimliklerini tespit edebilmek için çalışmalara başladı.

Güney Afrika’da son 10 yılda yedi binin üzerinde gergedan boynuzları için katledildi. Gergedan boynuzlarının karaborsadan fahiş fiyatlara satıldığı ve gergedan boynuzlarına Çin, Vietnam gibi Asya ülkelerinden yoğun bir talep olduğu biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.