Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Zaman Gazetesi davası devam ediyor: “35 yıllık gazeteciliğime tüm kamuoyu tanık”

Zaman Gazetesi davası olarak bilinen, 4’ü tutuklu 11 gazetecinin yargılandığı davada kararın bugün açıklanması bekleniyor. Mümtaz’er Türköne, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal ve İbrahim Karayeğen’in tutuklu olduğu davanın karar duruşması bugün İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. 

Davaya İbrahim Karayeğen, Mümtaz’er Türköne, Ahmet Turan Alkan, Mustafa Ünal ile tutuksuz sanıklar Ali Bulaç, Mehmet Özdemir, Şahin Alpay, Nuriye Ural, İhsan Duran Dağı, Lalezer Sarıibrahimoğlu ve Orhan Kemal Cengiz ile avukatları katıldı.

İzleyiciler de salona alındı. Duruşmayı AB Delegasyonu, Almanya Konsolosluğu, RSF, Article 19, HRW temsilcileri de izliyor.

Sanıkların mütalaaya karşı son savunmaları alınacak. Geçen duruşmada üye hakim, tahliye edilen sanık Ali Bulaç’ın durumu ile diğer tutuklu sanıkların durumunun benzer olması gerekçesiyle diğer tutuklu sanıkların da tahliye edilmesi gerektiğini belirterek karara muhalefet şerhi düşmüştü.

“35 yıllık gazetecilik hayatıma bütün kamuoyu tanık”

Davada ifade veren Şahin Alpay, önceki savunmalarının arkasında olduğu belirtti ve “35 yıllık gazetecilik hayatıma bütün kamuoyu tanık. Benim herhangi bir terör örgütüne üye olmam mümkün değildir. Bu yüzden beraatime karar vereceğinize inanıyorum” dedi.

Ali Bulaç da savunmasını tekrar ederek “Gülen grubuyla sadece gazeteci olarak ilişkim oldu. Karanlık yüzlerini göremedim. Bunu göremediğim için pişmanım. 22 aylık tutukluluğu 67 yıllık hayatımın kefaleti sayıyorum.” ifadelerini kullandı.

“Siyasi hayatıma son veriyorum”

Tutuklu sanıklardan Mümtaz’er Türköne, “Örgüt üyeliği ithamıyla yargılandım. 17-18 kitap yazmış bir adam bunu ancak özgür bir kafayla yapabilir. 38 yıl boyunca anayasal düzeni anlatmış bir akademisyen olarak, böyle bir suçlamayla karşılaşmamak için siyasi hayatıma son veriyorum. Artık roman yazıyorum. Beraatimi ve tahliye talep ediyorum” ifadesini verdi.

Zaman gazetesinin eski Ankara Temsilcisi İbrahim Karayeğen ise “Son sözlerimi lanetli bir hukuk hayaletine dönüşen ByLock konusunda ayırmak istiyorum. Ben de bu hayaletin kurbanlarından biriyim. CGNAT kayıtlarına dayanan belirsiz bir suçlamayla karşı karşıyayım.Bana ve arkadaşlarıma terörist ve darbeci etiketi yapışmaz.” açıklamasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.