Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2015’te Suriye’de kaçırılan Japon gazeteci Jumpei Yasuda yeni bir videoda görüntülendi

Suriye’de 2015 yılında kaybolan ve terör örgütü El Nusra tarafından rehin alındığı düşünülen bir Japon gazeteci yeni yayınlanan bir videoda görüntülendi. Video Cuma günü Japon televizyonlarında da gösterildi.

Jumpei Yasuda adlı savaş muhabiri Suriye iç savaşıyla ilgili haber yapmak amacıyla 2015 yılında Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmiş ve daha sonra kendisinden haber alınamamıştı. Yasuda’nın El Nusra Cephesi ya da şimdiki adıyla Hayat Tahrir El Şam tarafından fidye amacıyla kaçırıldığı düşünülüyor.

56eabca96fac6_algrrttrgtg
Yasuda’nın 2016’da yayımlanan videosundan bir görüntü

Japon haber ajansları tarafından para karşılığında ele geçirilen ve kısmen yayınlanan videoda Yasuda’nın tarihi Ekim 2017 olarak belirttiği anlaşılıyor. Dolayısıyla Yasuda’nın şimdiki halinin görüntüdeki gibi olup olmadığı henüz bilinmiyor. Görüntülerde Yasuda’nın, “Umarım ailem iyidir, sizi bir an önce görmek istiyorum” ve ardından “Unutmayın, sakın vazgeçmeyin” dediği görülüyor.

En son 2016 yılında yine bir videoda görüntülenen Yasuda’nın, teröristler tarafından serbest bırakılabileceği fakat Japon hükümetinin bugüne kadar fidyecilerle pazarlık yapmayı reddettiği belirtiliyor. Ayrıca son videoyla Hayat Tahrir El Şam Örgütü’nün pazarlığa hazır olduğunu bildirdiği yorumları da yapılıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.