Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Son KHK yayımlandı: 18 bin 632 kişi ihraç edildi, 12 dernek ve 3 gazete kapatıldı

OHAL kapsamında son kez yayımlandığı iddia edilen KHK ile 18 bin 632 kişi ihraç edildi, 12 dernek, 3 gazete ve 1 televizyon kapatıldı.

Olağanüstü hal kapsamında 701 sayılı KHK Resmi Gazete’de yayımlandı. Binali Yıldırım KHK’yı “Emniyet ve TSK’dan ihraçlar olacak” diye duyurmuştu.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 8 bin 998 personel atılırken, TSK içinde Kara Kuvvetleri’nden 3 bin 77, Deniz Kuvvetleri’nden bin 126, Hava Kuvvetleri’nden bin 949 subay ve astsubay atıldı. Ayrıca Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 1126 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 649 subay, astsubay ile uzman çavuş, Sahil Güvelik Komutanlığı’ndan 192 kişi de TSK’dan ihraç edilen personeller arasında yer aldı.

Bakanlıklardan da yine ihraçlar oldu. Adalet Bakanlığı’ndan 52 kişi, İçişleri Bakanlığı’ndan 31 kişi, Dışişleri Bakanlığı’ndan 38 kişi,Diyanet İşleri Başkanlığından 240 kişi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından 6 kişi işinden atıldı.

Kararname kapsamında 4 vali yardımcısı ve 4 kaymakam ihraç edilirken 199 akademisyen de görevinden uzaklaştırıldı.

Halkın Nabzı, Özgürlükçü Demokrasi ve Welat gazeteleri ve bir televizyon da kapatılan kurumlar arasında yer aldı. 701 sayılı KHK’nın tam metnine burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kapatılan dernekler:

dernekk

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.