Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Yavuz: “Siyasetçiler için asker kendilerine yakınsa problem olmuyor, eğer kendilerine karşıysa onun adı ‘vesayet’ oluyor”

24 Haziran seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar kurulu listesi dün akşam saatlerinde açıklandı.

Kabinede Genelkurmay eski Başkanı Hulusi Akar’ın Milli Savunma Bakanı olarak yer almasını Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz değerlendirdi.

Ahmet Yavuz kararın böyle olacağını öngördüğünü belirtti. Ayrıca gündeme gelen askeri vesayet tartışmalarının en başından beri sağlıklı bir temelinin olmadığını söyledi ve ” siyasiler için kendilerine yakın olduğu taktirde askerin siysete yakın ya da uzak olması bir problem olmuyor, eğer kendilerne karşıysa onun adı vesayet oluyor” dedi.

Röportajın tamamı :

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.