Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Almanya’da Yargıtay kararı: Mirasçılar ölen kişinin Facebook hesabına ulaşabilecek

Almanya Federal Yargıtayı, kızını bir tren kazasında kaybeden annenin, çocuğun facebook hesabına erişebilmeye hakkı olduğuna karar verdi. Kararda, ölmüş kişilerin mirası olarak yalnızca somut eşyaların değil, kendisine ait dijital içeriğin de varislerine kalacağına hükmetti. Mahkemenin bu kararı emsal niteliği taşıyor.

15 yaşındayken Berlin’de hareket halinde bir metronun altında kalarak hayatını kaybeden kızlarının sosyal medya hesaplarına ulaşmak isteyen aile, kazanın gerçekleştiği 2012 yılında Facebook’a dava açmışlardı. Kızlarının Facebook hesabından, yaşanan olayın kaza mı yoksa intihar mı olduğu sorusuna cevap aramak isteyen ebeveynlerin açtığı dava, Almanya Federal Yargıtayı’na intikal etmişti.

Federal Yargıtay Başkanı Ulrich Herrmann, mektuplar ve günlüklerin de mirasçılara kaldığını, dijital içeriklerin ayrı bir uygulamaya tabi tutulmasına bir gerekçe görmediklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.