Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muharrem İnce: CHP delegesi olsaydım kurultay için imza verirdim

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce seçimin ardından ilk kez canlı yayınlanan televizyon söyleşisine çıktı. Habertürk TV’de Didem Arslan’ın sorularını yanıtlayan Muharrem İnce CHP delegelerine “kurultay için imza verin” mesajı verdi.

Programda seçim süreci ve sonuçlarından daha çok geleceği konuşmak istediğini söyleyen Muharrem İnce CHP’nin değişmediği sürece yaklaşan yerel seçimlerde ellerindeki belediyeleri de kaybedeceğini söyledi. İnce, “CHP delegelerine olağanüstü kurultay için imza vermeleri çağrısında bulundu.

Muharrem İnce’nin CHP Genel Başkanlığı’na aday mısınız sorusuna verdiği yanıt şöyleydi:

”Ben adayım demiyorum, yürü önümüzden derlerse ben hazırım, çıkıp imza toplamayacağım, ama toplumda tabanda bir talep var, milletle inatlaşmak doğru değil. Ben bunun öncülüğünü yapmayacağım, insanlar çıkar toplarlarsa, davet gelirse ben buradayım. Tabanda bir kaynama olduğunu, bu imzanın toplanacağını biliyorum. Bu yenileşme olursa yeniden umut oluruz. Ben delege değilim, olsaydım değişim için imza verirdim. Bu kurultayın toplanması için imza verirdim. Ama ben ortalığa dökülüp imza istemeyeceğim. ‘Yürü önümüzden’ derlerse ben hazırım ama ben ‘ben önden yürüyeceğim’ demeyeceğim”

Muharren İnce CHP’nin yapısal sorunları olduğunu ilk yapılması gerekenin tüzüğü değiştirmek olduğunu söyledi ve şunları söyledi:

”Ben Kılıçdaroğlu gitsin İnce gelsin demiyorum, bu sorunu çözmez. Yapısal sorunlarımız var. Ben diyorum ki toptan bir yönetim anlayışını değiştirelim. Nasıl oldu da 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Muharrem İnce farklı, farklı bir CHP’li demediler mi. Örgütü yok sayan bir anlayış olmamalı. Üyeler söz sahibi olmadan hiçbir şeyi çözemeyiz. Ben Muharrem İnce’nin başarısı buna bakmam ben şuna bakarım; partiyi 8 puan geçtim diye başarı olarak bakmam, Erdoğan geçti beni buna bakarım. Ben Erdoğan’ı geçmeliydim, cumhurbaşkanı ben olmalıydım. İyi bir hazırlık ile 1 milyon genç üye kaydederek, söylemimizi değiştirerek tüzüğü değiştireceğiz mesela. Demokrasi eksikliği diyoruz, CHP’nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi. Türkiye’nin Anayasası ne ise CHP’nin de tüzüğü o. İkisi de yetkileri tek elinde toplamıştır. CHP tüzüğünü değiştirmelidir”

“Engin Altay’ı dinledim, seçim gecesi konuşmadım”

Muharrem İnce, seçim gecesi sonuçların kesinleşmesinin ardından neden TV’lere çıkıp açıklama yapmadığına ilişkin soruya da şu yanıtları verdi:

“Yaşar Tüzün ‘Abuk subuk şeyler yazıyorlar, çıkıp bir konuşma mı yapsan’ dedi, Engin Altay da ‘Bekleyelim, YSK açıklasın, konuşmayalım’ dedi. Karamollaoğlu da konuşmamıştı. Ben sosyal medyada bu dedikoduları o anda bilmiyordum. Yorgundum, kampanyanın yorgunluğu vardı, Yaşar Tüzün arkadaşım ‘yapalım’ dedi, Altay ‘bekleyelim’ dedi ben Altay’ı dinledim”

İnce “O gece görünemeyecek bir durumda mıydınız” sorusuna ise ”54 yaşında cumhurbaşkanı adayı, eşinin, 8-9 aylık gelininin, kardeşlerinin, avukatların yanında, böyle bir şey olabilir mi, ben bu ülkeye yönetmeye talip olmuş biriyim, bunları söyleyenler ahlaksızdır” yanıtını verdi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.