Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanlığı kararnameleri yayımlandı: MGK ve Yüksek Askeri Şura’da değişiklik yapıldı, 6 üniversiteye rektör atandı

Resmi Gazete’de 7 yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlandı. Yayımlanan kararnamelere göre Devlet Denetleme Kurulu, MGK Genel Sekreterliği, Yüksek Askeri Şura ve Adli Tıp’ın yapıları değiştirildi, Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanına bağlandı.

Devlet Denetleme Kurulu ve MGK’nın yeniden şekillendirildiği kararnamelerde Yüksek Askeri Şura ve Adli Tıp’ta da değişiklikler yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’ın YAŞ üyesi olması karara bağlandı. YAŞ toplantıları kararnamelerden önce Cumhurbaşkanı ile Başbakan başkanlığında gerçekleştirilirdi ve Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Milli Savunma Bakanı, Jandarma Genel Komutanı ve TSK’nin orgeneralleri ve oramiraller bu toplantıya katılabilirdi.

MGK değişti

MGK’da yapılan değişikliğe göre ise MGK, Cumhurbaşkanı’nın çağrısıyla iki ayda bir toplanacak. Kurula, Cumhurbaşkanı’nın katılmadığı zamanlarda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlık edecek.

Kararname ile ayrıca TİKA ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlandı. Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı’na dönüştürüldü. Avrupa Birliği Bakanlığı yerine Avrupa Birliği Başkanlığı kuruldu.

6 üniversiteye rektör atandı

Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerin de bir de 6 üniversiteye rektör atandı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fatma Seniha Nükhet Hotar, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Akın Levent, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Nuri Aydın, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Erol Özvar, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof Dr. Hüseyin Çiçek, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Fatih Savaşan atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.