Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hindistan: WhatsApp mesajıyla harekete geçip, “çocuk tacizcisi” sandıkları bir adamı linç edenlerden 25 kişi tutuklandı

Hindistan’da Karnatka eyaletinin güneyindeki Bidar kenti yakınlarında Cuma akşamı, WhatsApp mesajlarıyla bir araya gelen yaklaşık iki bin kişi, 27 yaşındaki Muhammed Azam’ı çocuk tacizcisi olduğu iddiasıyla linç ederek öldürdü, Azam’ın iki arkadaşı da ağır yaralandı. Polis olayla ilgili 25 kişinin gözaltına alındığını bugün açıkladı.
Ülkede, sosyal medyadaki yalan haberlere itibar edilmemesi için yoğun bir devlet kampanyası yürütülmesine rağmen son iki ayda çocukları kaçırdıkları veya taciz ettikleri gerekçesiyle 20’den fazla kişi linç edildi.

Küçük çocuk ağlayınca

Polisin açıklamasına göre Bidar kentinde bir tanıdıklarını ziyaret eden Azam ve iki arkadaşı Haydarabad’a dönerken yolda gördükleri çocuklara çikolata vermek için araçlarını durdurdu. Fakat çocukların en küçüğü ağlamaya başlayınca diğerleri arabadakileri tacizle suçladı. Dedikodu WhatsApp üzerinden hızla yayıldı.
Bidar polis yetkilisi V. N. Patil’e göre, üç adam olay yerinden uzaklaştı, fakat bir süre sonra yollarını kesen kalabalık tarafından araçları durduruldu. Arabadan çıkarılan üç kişi taş ve soplarla dövüldü. Biri öldü, ikisi yaralandı. Olaya müdahale etmek isteyen üç polis memuru da yaralandı.
Hindistan’da kayıtlara geçen ilk “WhatsApp linci” Jharkhand eyaletinde yaşanmış ve sekiz kişi galeyana gelmiş kalabalık tarafından öldürülmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.