Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’de olağanüstü kurultay için ilk adım atıldı

CHP’de kurultay için ilk adım atıldı. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Olağanüstü kurultay talep ediyoruz. Noter huzurunda imzalar toplanmaya başlandı” dedi.

Kurultay için noterlerde ilk imzaların verilmeye başlandığını belirten Tüzün, “Sabah saat 08.30’dan itibaren kurultay delegelerimiz notere koşarak giderek imzalarını vermeye başlamıştır. Kurultayın adı Değişim ve Dönüşüm Kurultayı olacaktır. Burada çağrı heyeti olarak sembolik olarak duruyoruz. Demokrasi, Değişim ve Umut Kurultayı için imza atanlara şimdiden teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Süreç nasıl işleyecek?

CHP’de seçimli olağanüstü kurultayın toplanabilmesi için delegelerin yarısından bir fazlasının imzası gerekiyor. Bunun için de 624 delegenin imza vermesi şart.

Kurultayın olağanüstü toplantıya çağrılabilmesi bugünden itibaren 15. günün bitiminde belli olacak. 15. günün sonundan itibaren 7 gün içerisinde de CHP Genel Başkanlığı’na teslim edilmesi gerekiyor.

Şayet 624 delege imza verir ve noter sonuçları CHP Genel Başkanlığı’na teslim edilirse CHP Genel Merkezi 45 gün içinde olağanüstü kurultayı toplayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.