Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdem Gül, MİT TIR’ları davasından beraat etti

Erdem Gül , MİT TIR’ları dosyasında “Devletin güvenliği gereği gizli kalması gereken belgeleri casusluk maksadıyla açıklama” suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

Yargıtay, Can Dündar’a 5 yıl 10 ay, Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e 5 yıl hapis cezası veren mahkeme kararını bozmuş, Dündar’ın 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası alması; Gül’ün de beraat etmesi gerektiği belirtmişti.

Yargıtay, bu kararı Mart ayında almış ve Erdem Gül’ün casusluk maksadıyla suçlandığı karara ilişkin şu açıklamayı yapmıştı: “Devlet sırrı niteliğindeki gizli bilgileri hususi gayretle temin ettiğine veya sanık Can Dündar’ın eylemine iştirak ettiğine dair cezalandırılmasına yeterli, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden, ispat edilemeyen suçtan beraatine karar verilmesi gerekir.”

MİT Tırları ile ilgili habere dair 29 Mayıs 2015’te soruşturma başlatılmış. Erdem Gül ve Can Dündar hakkında “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme”, “siyasi ve askeri casusluk”, “gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “terör örgütünün propagandasını yapma” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Bu kararla birlikte Erdem Gül casusluk, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama suçlarından beraat etti ancak “terör örgütü propagandası suçundan yargılanmaya devam ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.