Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Doğu Kudüs’ü ziyaret eden Müslümanlar’ın sayısında son üç yılda artış var

Müslüman ülkelerden Doğu Kudüs’e yapılan seyahatlerde artış var. İsrail Turizm Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, 2015’te 75 bin civarında Müslüman İsrail’i ziyaret ederken, bu rakam 2017’de 100 bine ulaşmış. Veriler üzerine konuyla ilgili bir haber yapan Media Line adlı internet sitesi  Kudüs’ün  başlıca ziyaretçileri arasında Ürdün, Türkiye, Endonezya ve Malezya’dan gidenleri sayıyor.

doğu kudüs1

İsrail İstatistik Bürosu 2018 yılının ilk altı ayında 2 milyon 100 bini aşan ziyaretçi ile turizm sektöründe yüzde 19’luk rekor bir artış kaydetmiş. Müslümanlar ise İsrail’e giden turistlerin yüzde 2,8’ine karşılık geliyor.   

Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke ve Medine’yi kapsayan umre turlarına 2014’ten beri Kudüs uğraklı turlar da ekledi. Medyaya demeç veren Uluslararası Helal Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, hac ve umre sezonunun yaklaştığına dikkat çekerek, özellikle Kudüs turlarına yoğun bir ilginin olduğunu söylemişDiyanet İşleri, umre turlarının bu yıl Kasım ayında başlayacağını duyurmuştu.

doğu kudüs 2

Media Line sitesi, konuyla ilgili haberinde İsrail’i ziyaret eden Müslümanlar’ın genellikle gezilerini El Aksa Camisi’nin bulunduğu Doğu Kudüs’le sınırlı tuttuğunu, bazen küçük grupların El Halil’i de ziyaret ettiğini yazmış. Haber için görüş aktaran Doğu Kudüs’teki Seven Arches oteli müdürü, İsrail İçişleri Bakanlığı’nın Müslüman ülke ziyaretçilerine vize vermekte sorun çıkardığını anlatmış: “Tur şirketi 60 kişi için başvuruyorsa, ancak 20-30 kişi için vize veriyorlar”. Mejdi Tur şirketinin ortaklarından Filistinli Aziz Abu Sarah da, müşterilerinin havaalanındaki ekstra aramalardan ve sorgulamadan şikayetçi olduğunu, kapıda geri çevrilme endişesi yaşadıklarını söylemiş.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.