Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Musk’un pedofili yakıştırması Tesla’ya yüzde 4 değer kaybettirdi

Tesla Motors’un sahibi Elon Musk’un, Tayland’daki mağarada mahsur kalan 12 çocuğu kurtaran İngiliz dalgıç Vernon Unsworth’a Twitter üzerinden yapmış olduğu pedofili yakıştırması, şirketinin 295 milyon dolar değer kaybetmesine neden oldu.

İkili arasındaki sözlü atışma geçen hafta, Musk’un, kendi şirketi SpaceX tarafından üretilmiş olan mini-denizaltılarının, arama kurtarma çalışmalarında kullanılmasını önermesi üzerine başlamıştı. CNN’in haberine göre Unsworth, şirketinin reklamını yapmakla suçlayadığı Musk’ın önerisini, “denizaltısını uygun yerine sokabilir” diyerek reddetmişti. Bunun üzerine Musk geçen Pazar Twitter üzerinden Unsworth’a; “mini denizaltının 5 numaralı mağaraya sorunsuz gidişini gösteren bir video çekeceğiz. Kusura bakma sübyancı, bunu sen istedin” diye yazmıştı.

Musk daha sonra tweet’ini silmiş, ancak hisselerinin düşüşüne engel olamamıştı. Musk’ın mesnetsiz iftiralarına karşı dünyanın pek çok yerinden destek mesajları aldığını söyleyen Unsworth ise, “adamı tanımıyorum, hiç tanışmadım, tanımak da istemiyorum” dedi. Unsworth şimdi Musk’a dava açmayı düşünüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.