Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Renkli ve 3 Boyutlu röntgen cihazı sayesinde hastalıklar daha kolay tespit edilebilecek

Yeni Zelandalı bilim insanları Phil ve Anthony Butler’ın CERN’de yapılan çalışmalar sonucu bulunan teknolojileri uygulayarak geliştirdiği Renkli ve 3 boyutlu izlemeye olanak veren röntgen cihazı hastalıkların tanılanması için uygulanan cerrahi müdahalelerin son bulmasına yardımcı olacak gibi gözüküyor.

Bilim insanlarının geliştirdiği bu yeni tarayıcının çalışma prensibinin temelleri , Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN)’nde araştırmalar yapan teknoloji ekibinin,  evrenin temel parçacıklarını ve bir kamera gibi işlevlerini araştırmada kullandığı ve geliştirdiği yöntemlere dayanıyor. Elektronik obtüratör açıkken, pikselleri karşılayarak, atomaltı parçacıkları sayıyor. Böylece hastalık belirtileri de dahil olmak üzere yumuşak dokuların yüksek çözünürlüklü görüntüleri oluşuyor. Klasik röntgen cihazından oldukça farklı çalışan ve çok daha detaylı görüntülere ulaşmayı sağlayan yeni tarayıcıyı test etmek için yapılan bir klinik çalışma, önümüzdeki aylarda Yeni Zelanda’da ortopedi ve romatoloji hastalarında denenmeye başlanacak.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.