Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı: “Doktor dövmekle övünen insanlarla karşılaşıyoruz”

Şanlıurfa’da Abdulkadir K. adlı saldırganın doktor Bahaddin Ahmet Yalçın’a saldırması ve olayın ardından doktorun yoğun bakıma kaldırılması üzerine Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik Medyascope.tv’ye konuştu. Melik, sağlıkçılara uygulanan şiddetin ciddi bir yaptırımının olmadığını, bu sebeple de şiddetin giderek meşrulaştığını, bu durumun da kişileri caydırmak yerine aksine cesaretlendirdiğini aktardı.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu içerisinde yer alan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümü’nde meydana meydana gelen olayda Abdulkadir K. Adlı bir kişi, nöbetçi doktor olan Bahaddin Ahmet Yalçın’a sadırmıştı. Hastaneye getirdiği çocuğunun ateşinin düşmemesi üzerine Abdulkadir K., kendisine gerekli cevabı vermediğini öne sürerek nöbetçi doktor Bahaddin Ahmet Yalçın ile tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine de bulduğu parke taşını doktorun başına vurmuştu. Saldırının ardından saldırgan gözaltına alınırken Bahaddin Ahmet Yalçın da yoğun bakıma kaldırılmıştı.

urfadoktor2

“Şiddetin geldiği son nokta”

Olayın üzerine Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Ömer Melik Medyascope.tv’ye konuştu. Melik, bu olayın bir süredir devam eden sağlıkçılara şiddet olaylarının devamı niteliğinde olduğunu belirtirken olayı, sağlık personeline uygulanan şiddetin geldiği son nokta olarak nitelendirdi ve doktor Yalçın’ın kafa travması geçirdiğini ve durumunun ciddi olduğunu aktardı.

Melik, sağlık personeline şiddetin ciddi bir yaptırımı olmadığını bu durumun da saldırganları caydırmanın aksine cesaretlendirdiğini belirtti ve “Gündelik hayatta doktor dövmekle övünen insanlarla karşılaşıyoruz” dedi.

Acilde 24 saat, bazen 36 saate varan zor şartlar altındaki nöbetlerinden dolayı üzerinde yoğun bir tükenmişlik sendromu olan bir hekim kitlesi olduğunu belirten Melik, hastaların da bu hekimlere sınırları zorlayacak şekilde muamelede bulunduğunu ifade etti.

Melik, sağlıkçılara şiddetin sonlandırılmasında, sağlıkçıları koruyacak yasalarla ilgili meslek odalarının muhatap alınarak bu konudaki görüşlerinin alınması ve yasa yapıcıların bu konuda başta tabip odalarının görüşlerini alarak buna yönelik birtakım yasal düzenlemelere gidilmesi gerektiğini ifade etti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.