Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FETÖ firarisi Akın İpek’e Londra’da ev hapsi

FETÖ davasının firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek’e Londra’da ev hapsi verildi ve pasaportuna el konuldu. Cumhuriyet’in haberine göre, İngiliz makamları tarafından hakkında yakalama kararı çıkarılarak mahkemeye sevk edilen İpek’in, Londra’dan ayrılması ve evi dışında bir yerde kalması yasak.

İngiltere Yüksek Mahkemesi İpek’in şirketin varlıklarını kişisel hukuki masrafları için kullanmasına izin vermemişti. Mahkeme, Koza Altın’ın İngiltere’deki iştiraki Koza Ltd’in İpek’in kişisel hukuki mücadelesini finanse etmek zorunda olmadığına hükmetmişti. Alınan kararda İpek’in, şirkete ait on milyonlarca doları banka dekontları ve diğer belgelerle sakladığının kanıtlanması etkili olmuştu.

Ne olmuştu?

Koza-İpek Holding’e yönelik FETÖ soruşturması kapsamında 77 yıl hapis cezası istenen Akın İpek hakkında, ‘‘terör örgütü yöneticiliği, terörizmin finansmanı, zimmet ve terör örgütü propagandası yapmak’’ suçlamaları bulunuyor. İpek’in 10 milyar dolar değerindeki 18 şirketi (Koza-İpek Holding) Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğ’nce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmişti.

 

Koza Altın İşletmeleri tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan yapılan açıklamada, ‘‘Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 19 Ocak 2017 tarih ve 2017/517 D. iş sayılı kararına göre, Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Melek İpek, Pelin Zenginer, Ali Serdar Hasırcıoğlu ve Şaban Aksöyek isimli şüphelilerin üzerlerine kayıtlı bulunan taşınmazlarına, kara, deniz veya hava ulaşım araçlarına, banka veya diğer mali kurumlardaki her türlü hesaba, gerçek veya tüzel kişiler nezdindeki her türlü hak ve alacaklara, kıymetli evraka, ortağı bulundukları şirketlerdeki ortaklık paylarına, kiralık kasa mevcutlarına ve diğer mal varlığı değerlerine el konulmasına karar verilmiştir’’ ifadelerine yer verilmişti.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.