Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats, Trump’ın Putin’i Beyaz Saray’a davetini canlı yayında öğrendi

ABD Başkanı Trump, hafta başında Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de Rusya Lideri Putin ile gerçekleştirdiği zirve öncesi ve sonrasında yaptığı açıklamalarla büyük tepki çekmişti.  ABD Başkanı daha sonra tepki çeken sözlerinin bir dil sürçmesinden ibaret olduğunu iddia etmişti. Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinde de Rusya’nın parmağı olduğu seçimlerden bu yana konuşuluyor ve ABD istihbaratı ve FBI bu konuda araştırmalarını sürdürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, Helsinki’deki görüşmenin üstünden sadece günler geçmişken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i 2. kez görüşmek üzere ABD’ye davet etti.Beyaz Saray basın sözcüsü Sarah Sanders, Twitter hesabından ziyaretle ilgili görüşmelerin başladığını duyurdu.

 

Rusya ile ilişkileri ve açıklamaları nedeniyle tartışma konusu olan Trump’ın Rusya liderini ülkesine davet kararı da ABD’de uzun süre tartışılacak gibi görünüyor, zira ABD’nin Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats bile bu daveti Aspen Güvenlik Forumu‘nda canlı yayın sırasında öğrendi. Coats’ın daveti öğrenince verdiği tepki ilginç:

 

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü muhabirin sorusu üzerine şaşırıyor ve “bir kez daha söyler misiniz?” diyor. Coats,  Trump’ın Putin’i bu sonbahar ABD’ye davet ettiğini foruma katılanlarla birlikte kahkahalar eşliğinde öğreniyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.