Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’un danışmanı polis kılığına girdi, eylemci dövdü: Kovulacak

Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un danışmanlarından biri olan Alexandre Benalla’nın 1 Mayıs’ta polis kılığına girdiği ve genç birini dövdüğü görüntüler bir skandala dönüştü. Le Monde’un ortaya çıkardığı görüntülere göre, Banalla hiç bir yetkisi olmadığı hâlde 1 Mayıs kutlamaları esnasında polis kılığına girmiş bir şekilde, genç bir eylemciye şiddet uyguluyor.

https://www.youtube.com/watch?v=csDto8OmJno

Olayın ortaya çıkmasının ardından 48 saat geçmeden Elysee sarayından yapılan açıklamada Banalla’nın işten çıkarılma işlemlerinin başlatıldığı bildirildi. Benalla, Çarşamba günü kamu görevini kötüye kullanmak, kamu görevindekilerle birlikte şiddete bulaşmak gibi suçlamalardan dolayı da gözaltına alındı.

Benalla Macron’un kabinesi tarafından Paris’teki 1 Mayıs olaylarını izlemekle görevlendirilmişti. Banalla hariç ona yardımcı olan üç polis memuru da kamu görevini kötüye kullanmak gibi suçlamalar dahilinde görevden uzaklaştırıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.