Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erbil’de valilik binasını basan üç lise öğrencisi öldürüldü: IŞİD mi, El Kaide mi?

Bu sabah saat 7 civarında Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde, üç saldırgan, kalaşnikof ve el bombalarıyla Erbil valilik binasına girdi ve iki kişiyi rehin aldı. Binanın üçüncü katını ele geçiren saldırganların “Allahuekber” diyerek bağırdıkları görüldü.

8rXMl_1532347251_254

Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu üç saldırgan da öldürüldü. Saldırganların ikisinin bombayla kendilerini öldürdüğünü öne sürülürken, Erbil Valisi Nevzad Hadi intihar saldırısı olmadığı iddiasında. Rehinelerden biri kurtarılırken, diğeri nereden geldiği henüz belirsiz bir ateş sonucu hayatını kaybetti.

Henüz kimse saldırıyı üstlenmezken güvenlik güçleri ve vali IŞİD’den şüphelendiklerini söyledi. Irak hükümetine IŞİD konusunda danışmanlık yapan Hişam el Haşimi ise bunun örgütün daha önceki saldırılarına benzemediğini belirtti. Uzmana göre saldırının, militanları çoğunlukla Kürt olan El Kaide’yle ilişkili Selefi örgüt Ensar el İslam tarafından gerçekleştirilmiş olması daha muhtemel.

Valilik saldırganların Rahel Muhammed Rüstem, Bilal Süleyman ve Rahim Kadir adlı aynı lisede okuyan üç öğrenci olduğunu açıkladı.

Hazırlayan: Kubilay Barış Çelik

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.