Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadın üye kabul etmeyen Masonlar, İngiltere’de artık trans üye kabul edecek

Katı kuralları gereği yüzyıllardır yalnızca erkeklerin katılmasına izin verilen İngiltere’deki mason locası, cinsiyet değiştirerek erkek olan trans bireylerin bundan böyle locaya katılabileceğini duyurdu.

New York Times’ın haberine göre, aşağı yukarı 200 bin üyesi bulunan İngiltere Büyük Birleşik Locası (United Grand Lodge of England) iki hafta önce yayınladığı bir yazılı açıklamada “cinsiyet değiştirme ve cinsiyet geçişi” konularının “nezaket ve hoşgörü” çerçevesi içinde ele alınması gerektiğini ifade ederken, “hiçbir adayın cinsiyeti hakkında rahatsız hissetirecek sorulara maruz bırakılmaması gerektiğini” kaydetti. Açıklamada ayrıca, trans erkek üyelerin “diğer erkek kardeşlerinden tam destek görmesi” gerektiğinin altı çizildi.

iç foto

Loca tarafından yapılan açıklamada; aynı zamanda bu yeni kuralın İngiltere’nin ayrımcılıkla mücadele yasasına uygun olduğu, ancak bu kural değişikliği kararının herhangi bir yasal işlemin sonucunda alınmadığı belirtildi.

Bağlı oldukları sıkı kural ve gelenekleri yüzyıllardır sürdüren Hür Masonlar, bu kural değişikliğine rağmen yine de “erkek olmayan” üyelerin locaya katılmasına izin vermeyecek. Buna göre, locaya katılacak trans adaylarda cinsiyet değiştirme operasyonuyla erkek olmuş olma şartı aranacak. Bu adayların locaya kabul edilmesi durumunda ise diğer erkek üyelerden ayrı tutulmayacak ve bu üyelere herkes gibi “erkek kardeş” (brother) şeklinde hitap edilecek. Bununla beraber, locaya üye olduktan sonra cinsiyet değiştirerek kadın olan trans bireylerin üyelikleri ise sonlandırılacak.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.