Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yemen’de balık pazarına saldırı: En az 28 kişi öldü

Yemen’de Suudi Arabistan’ın öncülüğündeki koalisyon, Yemen’in Kızıldeniz’deki kıyı şehri Hudeyda’da iki farklı saldırı gerçekleştirdi. Kentin en büyük hastanesine çok yakın bir noktada, balık pazarında gerçekleşen saldırılar sonucunda en az 28 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Bölgede görev yapan yardım kuruluşları, ölenlerin yerel halktan balıkçılar olduğunu aktardı.
Altı hafta önce Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyon Hudeyda şehrinden Husi isyancıları çıkarmak adına büyük bir operasyon başlatmıştı.
Birleşmiş Milletler verilerine göre, üç yıldan uzun süredir Yemen’de süren iç savaşta şu ana dek, 3’te 2’sini çocukların oluşturduğu 10 bin kişi yaşamını yitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.