Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti’de 3 kurucu üye istifa etti

İYİ Parti kurucularından Yusuf Halaçoğlu, Nevzat Bor ve Özcan Yeniçeri basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiklerini açıkladı. 

Yusuf Halaçoğlu, basın toplantısında “Sergilenen tavırlar Kurultay’da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Açıklamada ayrıca 24 Haziran seçimleri öncesi milletvekilliği adaylık süreci de eleştirildi: “Oluşturulan parti yönetimi, en küçük bir hata işleme lüksü yokken, büyük hatalar yaptı. Daha yeni kurulmuş il-ilçe teşkilat ve başkanlarının milletvekilliğine başvurmasını kabul etti. Bu durum il- ilçe teşkilatları içinde ikiliklere neden oldu. Listelerin hazırlanmasındaki dirayetsizlik ise buna tuz biber oldu. “

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.