Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik süreciyle ilgili kılavuz yayımladı

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik sürecinde yapılacaklara dair kılavuz yayımladı. Bedelli askerliğe dair kanunun Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla başlayan başvuru süreci 3 Kasım 2018’de sona erecek. 15 bin TL olarak belirlenen bedel ise Ziraat ve Halk bankalarına yatırılacak.

1

Kılavuza göre, 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar, askerlik şubesi, e-devlet ya da konsolosluklara gidip bedelli askerlik başvuru belgelerini alacaklar. Başvuru belgesiyle Ziraat veya Halk bankalarına gidip 15 bin TL’yi yatırdıklarına dair üç adet dekont almaları gereken adaylar, aldıkları belgelerini askerlik şubesine götürecekler ve celp duyurusunu bekleyecekler. Celp duyurusu ile yoklama sürecine geçilecek ve adaylar planlanan sevk tarihine kadar yoklamalarını yaptıracak. Adaylar, celp duyurusunda belirtilen tarihte birliklerine sevk edilecek ve 21 günlük temel eğitimin ardından bedelli askerlik sürecini tamamlamış olacak.

2

Bedelli askerlik hangi illerde yapılacak?

Ankara, Balıkesir, Burdur, İstanbul ve Samsun’da bulunan eğitim merkezleri niteliğindeki birliklerin bedelli askerlik yapacaklar için hazırlanması planlanıyor. Ayrıca Amasya, Erzincan, İzmir, Konya, Manisa, Sivas ve Tokat’ta bulunan birliklerde de bedelli askerlik yapacakların silah altına alınması öngörülüyor.

Çalışanların bedelli askerlik ile ilgili sorularına ise Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel ile yaptığımız söyleşide yanıt bulmaya çalıştık.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.