Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Venezüela lideri Maduro’ya patlayıcı yüklü drone ile suikast girişimi

Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, askeri bir geçit töreninde yaptığı konuşma sırasında, birden fazla patlayıcı yüklü drone (insansız hava aracı) ile suikast girişimine uğradı. Maduro, geçen cumartesi günü yaşanan saldırıdan yara almadan kurtarıldı.

Basında yer alan haberlere göre saldırı; Maduro, Bolivarcı Ulusal Muhafızların 81.yılı için konuşma yaparken “canlı yayında” gerçekleştirildi. Bomba yüklü insansız hava araçları, tören sebebiyle orada bulunan ulusal muhafız askerlerinin üzerinde patladı. 7 asker yaralanırken saldırıda ölen olmadı.

Saldırı sonrası ulusa sesleniş konuşması yapan Maduro, saldırıya ilişkili olarak “aşırı sağcı” grupları suçladı. Saldırıyla alakalı olduğu düşünülen şüphelilerin Kolombiya’nın başkenti olan Bogota ve Maduro muhaliflerinin ABD’de yoğunlukla yaşadığı şehir Miami ile bağlantılı olduklarını ileri sürdü. Kolombiya başkanlığının CNN’e yaptığı açıklamada, Maduro’nun iddialarının “temelsiz” olduğu belirtildi.

Maduro saldırı sonrası ulusal kanala yaptığı açıklamada; “canlı ve muzaffer” olduğunu söyledi. Amerika’da Trump yönetiminden gelen açıklamalardaysa ABD’nin Maduro’ya yapılan bu saldırıyla hiçbir alakasının olmadığı ifade edildi.

https://www.youtube.com/watch?v=zF5ubllpFWY&feature=share

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.