Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Endonezyalı şaman, 13 yaşında kaçırdığı kızı 15 yıl boyunca mağarada rehin yaşattı

 

 Endonezya’nın Sulawesi Adası‘nda bir köy şamanı tarafından 15 yıl boyunca mağarada zorla tutulan kadın, polis tarafından kurtarıldı.

Yakalanan 83 yaşındaki şaman, genç kadını 13 yaşındayken kaçırmış. Kadının ailesine kızın başkent Cakarta’ya çalışmak için kaçtığını söyleyen adam, ailenin senelerce kızlarını büyük şehirlerde aramasına neden olmuş.

Kurbanını içinde genç bir erkeğin ruhunun yaşadığına inandırmış

Genç kıza, içine cinlerin girdiğini ve Amin adında genç bir erkeğin ruhuna sahip olduğuna ikna eden şaman kıza Amin’in sözde bir fotoğrafını da göstermiş.

Yerel basının haberlerine göre, Jago adındaki şaman alternatif tıp uyguluyor ve kara büyü alanlarında uzman.

Senelerce günlerini mağarada yalnız geçirmiş

Polis yaptığı basın açıklamasında, 2003 yılında 13 yaşında olan genç kadının kendi ailesi tarafından tedavi edilmek üzere adama getirildiğini belirtti. Polis, şamanın köyünde Pazar günü yaptığı araştırmada kadını bir mağaradaki kayanın arkasında buldu. Polis tarafından yayınlanan görüntülerde, mağaranın şamanın evinin yakınlarında olduğu ve içinde temel bir kaç eşyanın bulunduğu görülüyor. Adam geceleri genç kadını evine götürüyor, gündüzleri ise mağarada yaşamaya zorluyordu. Rehin kadın, şamanın oğluyla evli olan kız kardeşinin polise ihbarıyla bulundu.

Resim

Cinsel istismar ve çocuk koruma yasalarına göre suçlanan şamanın suçlu bulunması halinde 15 yıl hapis cezasına çarptırılacağı düşünülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.