Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hollywood karar verdi: Trump’ın yıldızı Şöhretler Bulvarı’ndan kaldırılıyor

Los Angeles’ın Batı Hollywood ilçesinde Şöhretler Bulvarı’nda bulunan yıldızı kaldırmak için sunulan tasarıyı şehir konseyi oylamayla onayladı. 
Karar verilirken, ABD Başkanı Donald Trump’ın aleyhine işleyen nedenler arasında; Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesi, transseksüellerin askeriyeden men edilmesi, göçmen ailelerin sınırda birbirinden koparılması gibi konularda başrol oynaması gösterilirken defalarca tahrip edilen yıldızın yeniden restore edilmesinin maliyetli olması ve yıldız etrafında protesto gösterilerinin düzenlenmesi gibi fonksiyonel nedenler de sayıldı.
 
Resim1

Son olarak, Trump’ın isminin yazılı olduğu yıldız kazmayla tahrip edilmişti. Geçen yıl da yıldıza “#IResist” (Direniyorum) çıkartmaları yapıştırılmıştı.

Şöhretler Kaldırımı’ndaki yıldızlar, Los Angeles Belediyesi ile Hollywood Ticaret Odası’na ait.

Önergeyi sunan John D’Amico ve Lindsey Horvath ise konseye yazdıkları önergede küresel ısınma ve kadın hakları konularındaki gerici görüşleri sebebiyle ABD Başkanı’nın Hollywood Bulvarı’nda yerinin olmadığını savundular. 

Batı Hollywood Belediyesi çalışanları oylamadan önce yaptıkları duyuru ile karar vericilere çağrı yapmıştı: “Weinstein skandalından sonra nüfuzlu Oscar akademi yönetiminin, pek çok ünlü ancak değerlerimizi temsil etmeyen ismin akademi üyeliğinden çıkartmış olması, ilçe yönetimimize örnek olmalıdır. Kadın ve insan haklarına uymayanlara karşı dik bir duruş bekliyoruz”.

Donald Trump yıldızı, 2007 senesinde, iş adamlığından televizyon yıldızlığına terfi ettiği dönemde almıştı.

40 yıllık tarihinde Şöhretler Bulvarı’ndan kaldırılan başka bir yıldız olmamıştı.
2015 senesinde onlarca kadın tarafından taciz ve tecavüzle suçlanan komedyen ve oyuncu Bill Cosby ‘nin yıldızının yok edilmesi için yürütülen yoğun kampanyaya rağmen, yetkililer yıldıza layık görülen televizyon ve sinema figürlerinin artık bu şehrin iyi veya kötü tarihi bir parçası olduğunu savunarak bu isteği geri çevirmişlerdi.
 
2016 senesindeki başkanlık seçimlerinde, Amerikan sinema ve televizyon sektörünün önemli isimleri yoğunlukla Trump karşıtı tavır almış ve Hillary Clinton’a ciddi bir destek vermişlerdi. 
 
Şimdi ise Trump yanlıları, Weinstein skandalı ile ifşa olan isimlerin yıldızları dururken, Trump’ın yıldızının kaldırılmasını şehrin liberal demokrat çoğunluğunun ikiyüzlülüğü olarak tanımlıyorlar.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.