Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Genel Merkezi’nden değişim adımları

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin kurultay yapılmayacağını açıklamasının ardından gözler Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısına ve yapılması beklenen değişikliklere çevrildi.

Dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan MYK, genel başkanın elini güçlendirmek için görevlerinden çekildiğini açıkladı. Çekilen isimlerden Akif Hamzaçebi, Bülent Tezcan, Fethi Açıkel, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi, Gülizar Biçer Karaca, Çetin Osman Budak, Ünal Çeviköz, Aykut Erdoğdu, Muharrem Erkek, Lale Karabıyık, Haluk Koç, Tuncay Özkan, Faik Öztrak, Seyit Torun ve Öztürk Yılmaz, “Bundan sonrasında yönetim değişikliği yapmanız için size bir fırsat vermeliyiz. Size desteğimiz tam” mesajı verdi.

fft99_mf12088275

İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise  “Şimdiye kadar size bağlı çalıştım, bundan sonra da bağlı kalacağım. Ben artık affımı istiyorum, yeni arkadaşlara yol açılsın” diyerek yeni MYK’da görev almayacağını belirtti.

3 saat süren toplantıda Kılıçdaroğlu’nun olağanüstü kurultay isteyen ve bu taleple imza veren muhalif isimlere hiçbir husumet beslenmeyeceği vurgusu yaptığı öğrenildi. Fakat Kılıçdaroğlu aynı zamanda, partiyi zafiyete uğratacak bir tartışma içine sokacak kişiler hakkında disiplin sürecini işletmekten çekinmeyeceklerini belirtti.

Parti Meclisi’nin daha aktif çalışacağı bir sürecin devreye sokulacağı vurgulanırken, MYK’da yapılacak isim değişiklikleriyle ilgili bilgiler paylaşıma girdi. Ancak kesin listenin bugün genel merkez tarafından açıklanması bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.