Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Lüks hayat tarzıyla şaşkınlık yaratan Budist rahip dolandırıcılıktan 114 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Resim1
Wirapol Sukphol adındaki rahip ilk olarak 2013 senesinde Tayland gazetelerine manşet olmuştu. Bir youtube videosunda, özel bir uçakla seyahat ediyor ve yanında Louis Vuitton çanta, tasarım gözlükler ve tomarla para olduğu gözüküyordu. Videonun yayınlanmasından sonra budistlikten kovulan Wirapol, tapınak rahipleri tarafından genç kızlarla ilişkiye girmekle suçlanmıştı.

Tayland’da yeni hükümet tapınakları yolsuzluk kültüründen arındırmak istiyor
 
Tayland’ın dini kurumlarında yaşana pek çok seks ve para skandalı reform ihtiyacını körüklemişti.
2014 senesinde ülkede gerçekleşen askeri darbe sonrasında iktidara gelen askeri hükümet ve mahkemeler Budist tapınaklarının yüksek makamlarında gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet olaylarına el koydu. O dönemde Wirapol’e karşı açılan dava iddianamesinde yer alan suçlar arasında dolandırıcılık ve kara para aklamak da vardı.
38 yaşındaki Wirapol özel güçleri olduğunu iddia ederek insanları kandırıyor ve bu kişilerden bağış adı altında yüklü miktarda para alıyordu. Tapınakların yüksek hiyerarşisinden pek çok isim de zanlılar arasındaydı.
Soruşturma sırasında ABD’ye kaçan Wirapol, 2017’de Tayland’a iade edildi.
Ceza mahkemelerince 114 yıl hapis cezasına çarptırılan Wirapol’un Tayland yasalarına göre, cezaevinde 20 yıl kalacağı ifade ediliyor. Ekim’de görülecek başka bir davada ise çocuğa cinsel istismar ve çocuk kaçırmaktan yargılanacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.