Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ordu’da sel felaketi: 66 konut, 264 işyeri zarar gördü

Ordu’da dün yaşanan sel felaketinde yaklaşık 500 bin kişi etkilendi. Bir tanesi Karadeniz Sahil Yolu’nda olmak üzere sekiz köprü yıkılırken, heyelan ve yıldırım düşmesi sonucu 7 kişi yaralandı.

5b6b1e4deb10bb13b476e904

Denizde fındık adacığı oluştu

Yağmurun sele dönüştüğü Fatsa’da, kurutulmaya bırakılan tonlarca fındık denize aktı.  Fındıklar açıkta birikerek adacık oluşturdu. Çaybaşı Belediye Başkanı İsmet Yanık, ilçede 30 ton fındığın sel ile Karadeniz’e aktığını açıkladı.

Mevsimlik fındık işçisi olarak Ordu’ya gelen işçiler, kaldıkları yerden tahliye edildiler. 

Ünye’de bir fabrikada mahsur kalan 165 işçi helikopter yardımıyla kurtarıldı.

Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ilçede yeralan 6 mahallenin köprüsünün yıkıldığını bu sebeple ulaşımın tamamen kesildiğini söyledi.

Sahil yolu açıldı

Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki Cevizdere Köprüsü’nün yıkılması sebebiyle duran trafik tek şeritten kontrollü olarak veriliyor.

Polis ekipleri otobüs, kamyon gibi araçların Samsun’dan Doğu Karadeniz’e doğru geçişine izin vermiyor.

rize-de-sel-ve-heyelan-calismalari-suruyor

Zirai kredi borçları ertelenecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ordu’daki sel felaketinden etkilenen çiftçilerin düşük faizli zirai kredi borçları müracaatları halinde erteleneceğini açıkladı.

Pekdemirli yazılı olarak yaptığı açıklamada: “Afetlerden etkilenen çiftçilerimizin düşük faizli zirai kredi borçları, il ve ilçe müdürlüklerimize müracaatları halinde 2018/10983 sayılı Kararname kapsamında ertelenecektir. Bölgedeki gelişmeler hükümetimiz ve bakanlığımız tarafından yakından takip edilmektedir. Bakan yardımcımız, valimiz, il müdürümüz ve bütün teşkilat mensuplarımız olay mahallinde gerekli incelemelerde bulunmaktadırlar. Yaraların sarılması için gereken her şey yapılacaktır” dedi.

66 konut, 264 işyeri zarar gördü

Sel bölgesine giden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, hasarlarla ilgili tüm maddi kayıpların devlet, hükümet tarafından karşılanacağını söyledi. Oktay, hasarın boyutunun medyadaki algı boyutundan daha alt seviyelerde olduğunu söyledi.

Oktay yaşanan sel felaketinde 66 konut ve 60 aracın zarar gördüğünü söyledi. Oktay: “Sıkıntı yaşayan bölgelerimiz ve vatandaşlarımızla devletimizin tüm birimlerimiz olayları yakinen takip ettiler. Sayın Cumhurbaşkanımız da yakinen takip etti. Şu an itibariyle durum şudur. Hasarın boyutu da medyadaki algı boyutundan daha alt seviyelerde. 66 konut, 264 iş yeri ve 60 araç zarar gördü. Hasarın boyutu da çok yüksek gibi gösterilse de çok yüksek değil. Bunu da atlatacağız” dedi.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmayacağını söyleyen Oktay: “Devletimizin tüm birimleri iş başında. Ulaştırma Bakanlığımız hızla çalışıyor. Yıkılan bu köprüleri yerine getireceğiz. Vatandaşlarımız mağdur edilmeyecektir. İlk andan beri yanlarındaydık, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Herhangi bir mağduriyet yaşanmayacaktır. Tüm vatandaşlarımızın ihtiyacı karşılanmıştır, ihtiyacı karşılanmayan vatandaşımız kalmamıştır. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.